Villa Bodrum - Köp villa i Bodrum

Endast 15 sjömil från Greklands övärld hitta du det turkiska semesterparadiset Bodrum. Kanske har den närliggade ön Kos smittat av sig på staden, då Bodrums gränder och vita stenhus helt klart påminner om Grekland. Denna charmiga kustpärla erbjuder en varierad semester, med fokus på sol och bad, och hit kommer varje år tusentals turister för en veckas avkoppling och nöjen. Staden är dock så inbjudande att många som åker hit aldrig vill åka hem igen. Kanske är Bodrum platsen där även du ska göra slag i saken och börja leta efter villor med havsutsikt? Det finns nämligen både fantastiska villor och lägenheter till salu i Bodrum till riktigt bra priser och då orten växer i popularitet för varje ny säsong är det hög tid att slå till. utlandsboende blir inte mycket härligare än så här!

Från ditt strandnära hus i Bodrum tar du dig runt till fots i staden, vars andlöst vackra byggnader har anor från antiken. Staden var vida känd redan för 200 år sedan, då ett av antikens sju underverk - mausoleet - låg här. I dag är istället riddarborgen S:t Peter från 1400-talet det stora dragplåstret i Bodrum. Borgen, som restes av korsriddare, ligger på en udde i hamnen och är som hämtad ur en saga. På museet intill borgen kan du ta del av stadens historia och betrakta väldiga fartygsvrak och andra havsfynd. Bodrum är också en stad för shopping. Runt den stora basaren hittar du mängder av försäljningsstånd där du kan fynda allt från handsydda skor till lokala delikatesser och textiler. Bodrum är förvisso en gammal stad, men det finns även flera moderna shoppingcenter här med regelrätta butiker. På kvällarna och nätterna kan du roa dig på roliga barer och klubbar där det är fullt ös inpå småtimmarna.

Oavsett om du vill bo i stadskärnan eller precis vid vattnet, finns det hus till salu i Bodrum som garanterat faller dig i smaken. Alla som väljer att köpa hus i Bodrum stortrivs nämligen! De flesta bostäder i Bodrum är i mycket gott skick och kan med fördel hyras ut då du inte själv är på plats. Köppriserna varierar efter läge, men under ett år kan du generellt tjäna in ganska stora pengar på att äga en riktigt fin bostad i Bodrum. Villor med panoramautsikt är exempelvis mycket populära, då många turister älskar att beundra den sagolika solnedgången på kvällarna.

 En klar fördel med att köpa fritidshus i Bodrum är den fantastiska natur som omger staden. Vid stadshamnen finns några mindre, pittoreska stränder och vill man sola och bada i större skala går det bussar direkt till stränderna i exempelvis Bitez. Men det kanske trevligaste sättet att tillbringa en dag i solen är att åka på båtutflykt. Från din villa nära havet i Bodrum går det dagliga utflyktsbåtar som tar dig till klippgravar, härliga lerbad och perfekta vatten för snorkling och bad. Och när du väljer att köpa fritidshus i Bodrum får du även hela Bodrumhalvön på köpet, där det finns massor av härliga saker att upptäcka!