Om Antalya- Bostäder i Tutkiet | Fastigheter till salu i Turkiet

En himmel som är lika blå som havet, det läckra turkiska köket med dess exotiska kryddor och traditionella recept, en strålande sol, en blandning av antik och modern kultur och leende, vänliga människor - det är vad som väntar dig som väljer att titta närmare på bostäder till salu i Antalya, Turkiet. Resan från Sverige inte lång, du tar dig enkelt hit oavsett om du planerar att stanna en vecka eller resten av året, och du kan njuta av ett behagligt klimat i stort sett året runt.

I det varierade utbudet av bostäder i Antalya,hittar du garanterat just det guldkorn som passar dig och dina behov. Tag hjälp av en fastighetsmäklare i Antalya som känner landet och dess invånare samt hjälper dig att finna de bästa och mest prisvärda alternativen för att slå dig ned i en stad som bjuder på en helt ny nivå av livskvalitet!

Det är inte en slump att Antalya har kommit att bli den tredje mest besökta staden i världen (efter London och Paris), räknat i internationella besökare. Här finns helt enkelt något (eller mycket!) för alla smaker. Med ett semesterhus i Antalya har du tillgång till allt från urbankultur till fornhistoria. Njut även av kulinariska läckerheter, intressanta örtteer, exkursioner i naturparker till strandliv med sol och bad - den turkiska staden Antalya har allt detta.

Antalya grundades så tidigt som 150 f.Kr. Med en historia på över 2000 år, är det inte underligt att resmålet är så populärt bland turister.  När du har en lägenhet i Antalya kan du gå på den traditionella basaren, besöka Antalyas historiska centrum Kaleici, vars murar förr omringade hela staden, beundra det kända klocktornet från 1244 och Hadrianus mäktiga port från år 129. För barn och/eller barnbarn kan också Antalyas leksaksmuseum locka, precis som äventyret Dinopark där man kan få delta i "utgrävningar" av dinosaurieskelett, samt Minicity, där ni kan titta på små modeller av kända turkiska byggnadsverk. Räcker det inte med hav och sandstrand, står även äventyrsbadet Aquapark till ert förfogande.

Vill du sedan bege dig ut på en utflykt utanför staden, finns det otaliga sevärdheter att välja bland. Ruinstaden Perge, som abrupt övergavs av okänd anledning på 600-talet, har fascinerat besökare i generationer. Även den gamla hamnstaden Termessos, anlagd intill en av de klassiska historiska sjöfartslederna, får fantasin att skena. När du köpt en bostad i Antalya kanske och går runt i Termessos kanske det rentav inspirerar dig till ett rafting-äventyr i den nära belägna nationalparken Köprülü? Är det istället natur och stillhet du är ute efter, kan du styra mot de härliga vattenfallen och naturparkerna i Antalyas omgivning, där du kan njuta av såväl exotisk flora som ett intressant djurliv. I närheten av staden finns också ett antal ridvägar där du kan ge dig ut på utfärder på hästrygg, eller vandra ut i naturen med ett par rejäla skor på fötterna och picknick i ryggsäcken.

 

När du väl har bestämt dig för att köpa fastighet i Antalya, kan du snart göra om semesterns mest njutningsfulla stunder till lyxiga vardagssysslor i ditt liv. Promenera till marknaden för att handla frukt och grönt, drick det turkiska, söta teet i smala, höga glas, avlägg regelbundna besök på ett hamam (turkiskt bad), strosa längs sandstranden och låt det turkosa vattnet strömma över dina fötter! Glöm tråkiga somrar som regnar bort. Antalya bjuder på 3000 soltimmar årligen. Här kan du lita på solen! Detta varma, soliga klimat gör också att du kan njuta av allt från närodlad frukt och grönsaker till lokalt skördade snittblommor, oliver och bananer.

Turkiet har oändliga äventyr att bjuda på, för besökare i alla åldrar, med alla olika intresseinriktningar. Du kan gå på kamelauktioner eller bevista någon av stadens filmfestivaler. Heja på din favorit i traditionella turkiska brottningsmatcher eller upptäcka nya musikaliska stjärnskott i den folkloristiska sångtävlingen i grannstaden Alanya. Eller så kan du helt enkelt sitta i lugn och ro på din egen terrass eller balkong i din villa i Antalya, njuta av ett glas iskall turkisk raki, titta ut över havet och njuta av livet.

Sluta fundera på om och hur. Tack vare det stora antal utlänningar som har valt att köpa bostäder i Antalya, behöver processen att köpa billiga lägenheter i Antalya inte vara så komplicerad. Är du ute efter en nybyggd villa, en lägenhet som är skräddarsydd efter dina behov eller ser du snarare affären som en ekonomisk investering? Oavsett vilket, är både byggföretag och mäklare vana vid att göra affärer med utlänningar. Genom att kontakta en seriös fastighetsmäklare på plats, får du effektiv hjälp med allt från att ta reda på vilka olika alternativ på boenden som finns till salu i Antalya, till assistans i fråga om kontraktskrivning. Tveka inte att uppfylla din dröm om ett njutningsfullt boende i solen! Medelhavet väntar på dig.

Favorite Properties
0
Click here to enquire list