Om Altinkum/Didim- Bostäder i Tutkiet | Fastigheter till salu i Turkiet

Genom att köpa en strandnära lägenhet i Altinkum kan du göra en viktig investering i ditt eget och din familjs välmående. Satsa på framtiden och välj någon av våra lediga lägenheter eller villor till salu i Altinkum. Denna trivsamma stad är belägen i Turkiets västra del och ligger alldeles vid Akbuk-buktens inlopp i provinsen Aydin på den så kallade Didim-halvön. Här finns en lång och vacker kust längs det Egeiska havet. Själva strandområdet är det som var det ursprungliga Altinkum, namnet betyder nämligen "gyllene sand", medan staden bakom egentligen heter Didim. På senare år har dock de båda städerna vuxit ihop till en enda mycket vacker och allsidig resort som uppskattas stort av både europeiska och turkiska turister, eller personer som äger mark eller annanegendom i Altinkum. Staden är modern med god service men samtidigt finns det genuint turkiska kvar. Här kan du njuta traditionell turkisk mat i de många restaurangerna längs strandpromenaden eller kanske handla från något snabbköp om du hellre vill tillreda något själv. Det brukar aldrig vara omöjligt att hitta en strandnära lägenhet i Altinkum. Här finns alternativen för dig som söker det där lilla extra, och det finns ofta ett flertal lediga lägenheter eller olika villor till salu i Altinkum att välja mellan. Staden kan lätt nås via flygplatserna både i Bodrum och Izmir.

Den framgångsrika turistindustrin har gett staden ekonomiska möjligheter till investeringar som gynnat hela regionen. Fastighetssektorn utvecklas hela tiden, det är enkelt att köpa hus i Altinkum samtidigt som tillgången på fritidslägenheter i Altinkum är god. Det finns ofta även andra typer av bostäder till salu i Altinkum eller Didimområdet. Du behöver aldrig ha tråkigt här, det finns saker att göra såväl dag som natt och sammantaget erbjuder staden Altinkum dig bostad likaväl som en fantastisk miljö med allt du och din familj eller dina vänner kan önska för rekreation, välmående och nöje. Och om oturen skulle vara framme och någon blir sjuk är det tryggt att veta att det finns ett nybyggt sjukus och gott om både statliga och privata sjukvårdsinrättningar, de flesta med europeisk standard och läkare som kan tala engelska.

 Turkiet har närmare 300 soldagar per år. Temperaturen är behaglig året runt med varma somrar och milda vintrar. Det turkiska språket talas av cirka 20 miljoner människor men är inte särskilt lätt att lära sig. I de större städerna och turistorterna talas som tur är ofta både engelska och tyska. Priserna är humana, pengarna räcker längre här vare sig du äter ute eller väljer att laga maten i din egen bostad i Altinkum. Det behagliga klimatet gör gott för hälsan och för dig som plågas av värk är värmen välgörande. Eftersom staden ligger alldeles vid havet finns också möjlighet till och avkopplande havsutsikt från bostäder i Altinkum.

Vill du ha omväxling kan du prova att åka med lokaltrafik till närliggande Pamukkale som tillsammans med den närliggande staden Hierapolis återfinns på Unescos världsarvslista. Andra utflyktsmål är Apollotemplet i Didyma eller staden Efesos som under antiken var en viktig hamnstad. I dag är det en vallfärdsort för turister som gärna besöker ruinerna från teatern eller biblioteket. En kristen legend säger att jungfru Maria ska ha tagit sig till Efesos efter korsfästelsen tillsammans med aposteln Johannes och att hon senare också ska ha avlidit där.

 Det turkiska köket är känt som ett av världens bästa. Maten lagas ofta av färska och lokala ingredienser med influenser från alla hörn av det tidigare så mäktiga osmanska riket. Det är vanligt att man ber att få se maten som ska tillredas innan man väljer vad man vill ha och gör sin beställning. Området vid Didimhalvön var ursprungligen fokuserat på fiske men har numera utvecklats till ett turistområde. Staden har cirka 35 000 innevånare och ungefär 5 000 av dem är utländska medborgare, främst britter, som valt att bo i här av olika skäl. Den goda tillgången på billiga och attraktiva lägenheter/bostäder i Altinkum och Didim har självklart spelat roll liksom stadens naturliga skönhet. Stränderna är långgrunda och inbjuder till både bad och vattensporter för ung som gammal. Längs med strandpromenaden finns alltid något att titta på och gott om butiker och restauranger. Oftast finns det ett rikt utbud av lägenheter till salu i Altinkum. Det härliga klimatet har speciellt uppmärksammats av WHO så passa på och köp en lägenhet i Altinkum så kan du prova själv. Att bo i Altinkum är att ha nära till allt du kan önska. Vackert och rogivande är det också med sitt kristallklara vatten och ett stort antal sandstränder. Det finns ofta prisvärda objekt såsom lägenheter och villor för dig som söker en billig bostad i Altinkum.

Favorite Properties
0
Click here to enquire list