Om Alanya- Bostäder i Turkiet | Fastigheter till salu i Turkiet

I dag drömmer många om att köpa villa i i ett semesterparadis, en alldeles egen oas vid havet där man kan njuta av värmen året runt. Och har man väl funnit sin favoritort, finns det många fördelar med att låta drömmen gå i uppfyllelse. Att köpa hus på en populär semesterort är nämligen i regel en mycket bra affär, då det finns många billiga bostäder till salu som man dessutom lätt kan hyra ut då man inte själv är på plats. Varför inte tillbringa halva året i Sverige och andra halvan i Alanya - för att ta ett mycket populärt exempel. Staden har snabbt seglat upp som en storfavorit bland alla sorters resenärer, tack vare sin välavvägda mix av tusenårig kultur, underskön kustnatur och härlig atmosfär.

 Alanya i Turkiet är en av få semesterorter som verkligen har allt. Här finns något för precis alla smaker och att hitta ett bra hus eller en lägenhet till salu vid havet är allt annat än svårt. Nu är det perfekta tillfället att slå till, då Alanya varje år lockar allt fler besökare på jakt efter solsken, perfekta stränder, underbara gamla miljöer och ett pulserande nattliv. Äger man en bostad i Alanya, har man ständig tillgång till en av världens bästa badorter och dessutom kan man göra sig en hacka på köpet. Folk bokstavligen skriker efter att hyra hus och lägenheter i denna härliga stad, så det kommer alltid att finnas trevliga resenärer att hyra ut till.

Vilka är då fördelarna med att köpa semesterhus i Alanya framför att köpa på andra orter? Det finns mängder! Och anledningen till att just den här orten växer alltmer i popularitet är att det finns så många olika saker att uppleva här. Hit man kan åka hur många gånger som helst utan att den ena resan är den andra lik. På den 250 meter höga klippan som står rakt upp ur det turkosa havet, finns en gammal fästning från 1200-talet. Detta är stadens största minnesmärke och härifrån får man en bra överblick över hela omgivningen. På sidorna om klippan hittar man de två största stränderna i Alanya - Östra stranden och Kleopatrastranden. Här är det alltid fullt av liv, men det är aldrig några problem att hitta en skön plats oavsett om man föredrar solen eller skuggan. Kleopatrastranden kännetecknas av sin grovkorniga sand, medan Östra stranden - som är hela åtta kilometer lång - är långgrund med klipphällar, ett bra alternativ för barnfamiljer. Det finns en mängd vattenaktiviteter att ta del av i Alanya - allt från trampbåtar till riktig dykning. Den som åker hit första gången kommer garanterat att få mersmak för strandlivet, då det är svårt att hinna med allt under några få semesterveckor.

Många som letar efter bostäder i Alanya brukar föredra att bo nära vattnet och i Alanya finns det gott om billiga bostäder som ligger mycket strategiskt intill badplatserna. Det mesta här är centrerat kring hamnområdet, så det är heller aldrig några längre avstånd till exempelvis shopping och restauranger. Överlag är detta en stad som man med fördel upplever till fots.

Hela Turkiet är vida känt för just shopping till bra priser och i Alanyas stadskärna finns mängder av butiker som säljer allt från märkerskläder till allt möjligt som kan behövas för en heldag på stranden. Längs Östra stranden hittar man den största shoppinggatan, medan den gamla stadsdelen kännetecknas av mindre butiker där det går att hitta såväl lokala delikatesser som billiga souvenirer. När man shoppar i Alanya är det dessutom tillåtet att pruta på allt man vill köpa, vilket gör shoppingen lite extra rolig här. När man köper en fastighet i staden är det aldrig långt till närmaste butik, oavsett vad man är ute efter just för dagen.

När man hyr eller köper en lägenhet i Alanya kan man vara säker på att få det bästa Turkiet har att erbjuda. Maten är mycket prisvärd och varierad. Det turkiska köket är fullt av spännande smaker och självklart är det alltid värt att testa de lokala specialiteterna, istället för att förlita sig på turistmenyerna - även om en vanlig hamburgare kan sitta fint efter en dag full av roliga aktiviteter. Den som inte kan få nog av äventyr behöver inte vara orolig. I Alanya kan man alltid boka in sig på guidade äventyrssafarin, ett bra sätt att både få se mer av omgivningarna kring staden och testa på våghalsiga aktiviteter som forsränning. Vill man inte riskera liv och lem finns det också gamla klassiker som beachvolleyboll, fotboll och tennis att ägna sig åt. Många som funderar på att slå sig ner i Alanya är dock främst intresserade av golf. Orten är känd för sina fantastiska golfbanor och spelare från hela världen vallfärdar hit årligen. Härliga vattenparker för barnen, avslappnande span, turkiska bad och fler skönhetssalonger än man kan räkna, är också fina anledningar att hitta ett perfekt fastighet i Alanya - semesterstaden ingen vill lämna!

 

 

 

 

 

 

 

Favorite Properties
0
Click here to enquire list